Форма входу
Головна » 2014 » Січень » 15 » Досить проблематичне питання
19:46
Досить проблематичне питання


Жителю с. Одринки

Сарненського району Климцю Сергію Марковичу

Сарненська районна державна адміністрація розглянувши Ваше звернення щодо підвозу дітей із с. Одринки до Коростської ЗОШ І-ІІІ ст. через річку Горинь повідомляє, що це питання на сьогодні є досить проблематичним, знаходиться на постійному контролі у відділі освіти та з даного приводу районною владою вживаються заходи для його врегулювання.

При цьому Коростською сільською радою було проведено реконструкцію дерев’яного мосту через річку Горинь на дорозі Одринки-Корост. Маючи інформацію про проведені роботи та з метою позитивного вирішення даного питання відділом освіти було зроблено запит до Відділення ДАІ Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області від 26.06.2012 № 1945 щодо отримання висновку про безпечність руху на автомобільній дорозі сільськогосподарського призначення Корост-Одринки та дерев’яного мосту через річку Горинь. На що відділення ДАІ Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області повідомило, що автомобільна дорога сільськогосподарського призначення Корост-Одринки не забезпечує безпечність руху транспортних засобів. Безпечність руху по дерев’яному мосту через річку Горинь встановити неможливо так як відсутні технічні умови на даний міст.

У зв’язку з цим Коростська сільська рада звернулася до філії Державного дорожнього науково-дослідного інституту імені. М. П. Шульгіна «Львівський регіональний науково-технічний центр» щодо обстеження та випробування дерев’яного мосту через річку Горинь поблизу села Корост Сарненського району Рівненської області. Після отримання звіту обстеження та випробування дерев’яного мосту через річку Горинь поблизу села Корост Сарненського району Рівненської області, забезпечення дорожнього покриття та встановлення відповідних дорожніх знаків сільською радою, відділ освіти Сарненської районної державної адміністрації листом від 28.11.2012 року на № 01.07./03-1472 звертався у відділення ДАІ Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області щодо розгляду звіту обстеження і випробування мосту на автомобільній дорозі Корост-Одринки та надання дозволу на відкриття автобусного рейсу для перевезення учнів з с. Одринки до школи села Корост.

Відділення ДАІ Сарненського РВ УМВС України в Рівненській області листом від 21.12.2012 на № 4092 повідомляє, що міст на автомобільній дорозі Корост-Одринки не забезпечує безпеку руху транспортних засобів, а автомобільна дорога сільськогосподарського призначення Корост-Одринки також не забезпечує безпечний рух транспортних засобів — відсутнє транспортне огородження (згідно ДСТУ 2735-94 «Огородження дорожні і напрямні пристрої. Правила використання. Вимоги безпеки дорожнього руху»), тому Державтоінспекція не може узгодити перевезення автобусом учнів з с. Одринки до школи с. Корост.

На підставі викладеного рекомендуємо звернутися до Коростської сільської ради з метою приведення дороги сільськогосподарського призначення у відповідність до встановлених норм.

Голова райдержадміністрації                                                                                                                                                                                                                                                                                 А. М. Остапчук

Переглядів: 1104 | Додав: Klymets | Теги: корост, Сарненська районна державна адмініс, відповідь на звернення, міст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Четвер, 25.04.2024, 00:42
Вітаю Вас Гость