Форма входу
Головна » 2018 » Травень » 6 » Могильники милоградської культури
16:00
Могильники милоградської культури

У 1952 році під час експедиції, яку здійснив вчений-ґрунтознавець Віктор Іванович Канівець, на правому березі річки Горинь, на невеликому розвіяному піщаному підвищенні, в урочищі Одринки було виявлено ґрунтовий могильник з трупоспаленнями в урнах милоградської культури (VI століття до н.е. – II століття н.е.). 

Було розкопано декілька поховань зі спаленими людськими кістками в урнах. Поховання, які найкраще збереглися, знаходилися на глибині 0,65 м. Частинки перепалених кісток в цьому могильнику були зібрані в невелику глиняну посудину.

В іншому могильнику, який знаходився на глибині 0,9 м, кістки знаходилися прямо на дні ями. Біля кісток знайдено уламок бронзового виробу зі наскрізними дирками. В інших могильниках речей не було. Спалені кістки лежали на дні ям. В піску, поза ямами, знайдено уламки ще одної круглодонної посудини, бронзова шпилька і два уламки ложновитої бронзової гривні.

Всі найдені речі були перевезені у відділ «Археологічного музею» Інституту археології НАНУ (Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 15).

Переглядів: 603 | Додав: Klymets | Теги: могильники, милоградська культура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 29.03.2024, 07:21
Вітаю Вас Гость