Форма входу
Головна » 2012 » Червень » 7 » ЗМІ: Спільні зусилля
13:16
ЗМІ: Спільні зусилля

 

Менше двох місяців часу, трохи більше ста тисяч гривень, а також згуртованість громади навколо спільної проблеми  і в селі Корост, Сарненського району, зявився новий, деревяний міст. До цього часу жителі трьох сіл користувалися старим аварійним. Поштовхом до вирішення проблеми стала робоча поїздка в район народного депутата України Миколи Шершуна. Як в рекордні терміни і, практично, власними силами вдалося зробити те, чого чекали роками  бачила Оксана Жужельська.

Оксана Жужельська, журналіст: «На території Коростської сільської ради, що в Сарненському районі, сьогодні є 3 дерев'яні мости. За останні 3 роки на їх ремонт було направлено 36 тисяч гривень. Найаварійнішим був цей, між Коростом і Одринками».

Був, протягом останніх 5 років. Проте місцевих це не зупиняло, вони все одно ним користувалися.

Іван Чиж, житель села Корост: «Їздив транспорт, але легкий. Груз вже не возили. Його то й латали постійно. Але що ж, як воно все прогнило».

Допомоги місцева сільська рада просила скрізь. Однак в районі необхідних ста двадцяти пяти тисяч гривень знайти не могли, а дорожники ремонтувати міст відмовлялися, оскільки вони деревяних споруд на баланс не беруть. Ситуація змінилась в кінці березня, коли Корост з робочою поїздкою відвідав народний депутат України Микола Шершун. Тоді й було вирішено - організувати громаду і збудувати новий міст.

Олександр Климець, Коростський сільський голова, Сарненський район: «Люди самі підтримали ініціативу на громадських слуханнях. І вирішили, що Одринки здають по 50 грн з сімї, Корост  по 70, а Мале Вербче  по 35. І отаким чином збирали кошти».

Будматеріали привезли лісівники, а збудувати міст взялися військовослужбовці. І отак, спільними зусиллями, в рекордні терміни між Коростом і Одринками зявилося надійне сполучення.

Надія Титечко, жителька села Корост Сарненскього району: «Наші пасовища на тому боці, туди в ліс їздимо, худобу женемо. А тепер може й шкільний автобус до Одринок пустять».

Урочисте відкриття мосту стало для обох сіл ледь не престольним святом. Біля Горині зібрались усі, від малого до великого.

Микола Шершун, народний депутат України: «Я вважаю, що це подія в житті селян і урок для інших громад. Можна зібратись, організуватись і вирішити свої проблеми. І я думаю, що таким чином ми зробимо ще багато».

На знак подяки місцеві нагородили усіх, хто допоміг зведити міст, грамотами, подарунками та вишитими рушниками. Відтепер у Корості переконані  гуртом можна звернути будьякі гори.

Оксана Жужельська, Сергій Габрилевич.

Посилання: http://www.rtb.rv.ua/company/tele/video/2904/

Переглядів: 663 | Додав: Klymets | Теги: відео, одринки, корост, міст | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Субота, 20.04.2024, 08:44
Вітаю Вас Гость