Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 19 » «Тотемний» камінь із острова Язвенний
15:21
«Тотемний» камінь із острова Язвенний
ПісковикУ книзі Валерія Войтовича «Степанський край. Історія та культура» згадується таємничий камінь, якого, на острові Язвенний, відшукав працівник Кричильської сільської ради Юрій Бовкун.

Зустрівшись з Ю. Бовкуном, письменник сфотографував камінь і надав фото для проведення аналізу автору книги «Велич Дулібії Рось. Суренж», вченому-волхву, відомому досліднику таємниць Волині Валентину Дем’янову.

Провівши двохгодинне спілкування з Божественною силою, вчений зміг прийти до вражаючих висновків. Результати інформаційного сканування фотографій наступні:

«— Камінь тотемний, що відтворює для його власника сутність того, в що він закоханий і що він підтримує.

Зображено 9 дерев різних порід, що символізують 9 місяців активного життя лісу (важливих для людини). Це символічне зображення (ніби ієрогліф, що означає „ліс, який я люблю"). Камінь природний, але доопрацьований людиною (пристосоване зображення).

Зображення з XI ст. (прибл. 1010 р.) почало використовуватися людиною. Це особливий „пісковик" з вкрапленнями. Стояв біля стежки в ліс. Виконував роль межового знаку лісу (священного лісу).

9 дерев (порід) — це обов’язкові дерева для священного лісу: дуб, граб, береза, сосна, ялина, бук, смерека (?), явір, ялиця (?).

Священний ліс — своєрідна „лікарня" для древніх. Подібно до друїдів — дереволікування (енергетичне, дихальне).

Такі камені ставилися на всіх стежках, які вели в священний ліс. Священний ліс формували за допомогою порід дерев, яких не вистачало. Камінь із зображенням 9 порід — знак вищої категорії лісу. Камінь — своєрідний знак досконалості лісу для людини».

ДжерелоВалерій Войтович «Степанський край. Історія та культура»
Переглядів: 763 | Додав: Klymets | Теги: степанський край, пісковик, тотемний камінь, острів Язвенний, Юрій Бовкун, Кричильської сільської ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 19.04.2024, 22:04
Вітаю Вас Гость