Форма входу
Головна » 2012 » Червень » 6 » ЗМІ: Урочисте відкриття мосту в Корості стало для обох сіл ледь не престольним святом
14:22
ЗМІ: Урочисте відкриття мосту в Корості стало для обох сіл ледь не престольним святом

Міст Корост-одринкиМенше двох місяців часу, трохи більше ста тисяч гривень, а також згуртованість громади навколо спільної проблеми   і в селі Корост, Сарненського району, з'явився новий, дерев'яний міст. До цього часу жителі трьох сіл користувалися старим аварійним. Поштовхом до вирішення проблеми стала робоча поїздка в район народного депутата України Миколи Шершуна. 

На території Коростської сільської ради, що в Сарненському районі, сьогодні є 3 деревяні мости. За останні 3 роки на їх ремонт було спрямовано 36 тисяч гривень. Найаварійнішим протягом останніх п’яти років був міст між Коростом і Одринками. Проте місцевих це не зупиняло, вони все одно ним користувалися. 

Допомоги місцева сільська рада просила скрізь. Однак в районі необхідних ста двадцяти пяти тисяч гривень знайти не могли, а дорожники ремонтувати міст відмовлялися, оскільки вони дерев'яних споруд на баланс не беруть. Ситуація змінилась в кінці березня, коли Корост з робочою поїздкою відвідав народний депутат України Микола Шершун. Тоді й було вирішено   організувати громаду і збудувати новий міст. Будматеріали привезли лісівники, а збудувати міст взялися військовослужбовці. І отак, спільними зусиллями, в рекордні терміни між Коростом і Одринками з'явилося надійне сполучення. 

Біля Горині зібрались усі, від малого до великого. На знак подяки місцеві нагородили усіх, хто допоміг зведити міст, грамотами, подарунками та вишитими рушниками. Відтепер у Корості переконані    гуртом можна звернути будь-які гори.

Оксана Жужельська.

Посилання: http://www.rtb.rv.ua/company/tele/

Переглядів: 912 | Додав: Klymets | Теги: міст, одринки, корост | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 29.03.2024, 11:10
Вітаю Вас Гость