Форма входу
Головна » 2014 » Березень » 21 » Степань та Грушівка приймають біженців
20:21
Степань та Грушівка приймають біженців

БіженціБіженців із Кегичівського та Зміївського районів Харківської області, які проживали неподалік ВІД українсько-російського кордону, почали приймати у Сарненському районі на Рівненщині. 

 
Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова районної ради Микола Драганчук. 
 
«До нас прибули із сіл Лозова та Першотравневе 42 особи, в тому числі 14 дітей шкільного віку, яких поселяємо для тимчасового перебування у санаторій «Горинь» у селищі Степань, - сказав Драганчук. 
За його словами, люди залишили свої домівки і господарства, побоюючись, що російські війська займуть названі населені пункти. Всі виїхали з наміром постійно оселитися на Рівненщині, тому ті, хто зміг, продали своє майно або передоручили його родичам. Опинилися вони у поліському краї завдяки запрошенню знайомих. 
 
Для переселенців, яких з Харківщини має прибути ще 79 чоловік, нині готують приміщення двоповерхової школи у селі Грушівка, діти з якої навчаються в іншому селі, а також буде відновлено 3 триповерхові спальні корпуси в колишньому дитячому таборі «Дубки». 
 
Приїжджі, серед яких представники різних робітничих професій, зголосилися своїми силами провести ремонт споруд та створити необхідні побутові умови. Органи місцевої влади нададуть будівельні матеріали. 
 
У район також прибули дві сім'ї із Криму  одна, в якій 8 дітей, поселилася у селі Немовичі, а інша – у місті Сарни. 
 
Загалом в області очікують найближчими днями 1365 громадян із Автономної Республіки Крим та східних областей України.
 
Джерело:
Переглядів: 1000 | Додав: Klymets | Теги: Немовичі, санаторій Горинь, татари, Степань, біженці, харків'яни, Дубки, Грушівка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
П`ятниця, 29.03.2024, 16:01
Вітаю Вас Гость