Форма входу
Головна » 2011 » Грудень » 21 » ЗМІ: До Одринок з вітерцем
23:40
ЗМІ: До Одринок з вітерцем

Від Одринок до Короста тепер з вітерцем. У Сарненському районі між цими селами відкрили нову дорогу. Понад два кілометра встелили білощебеневим покриттям. Цей відрізок став черговим, понад сімсотим об'єктом в рамках обласної програми «Рік сільських доріг». На цьому обласна влада зупинятися не збирається. Обіцяють, ще нинішнього року на Рівненщині з'явиться три десятки нових шляхів економ-класу. Тему продовжить Іван Марчук.

Завдяки білощебеневому полотну протяжністю в понад 2 кілометри від села Одринки тепер спокійно можна доїхати до сусіднього Короста. Раніше ж цей відрізок дороги, кажуть місцеві, був понівечений.

Олександр Климець, Коростський сільський голова: «Діти, які відвідують 9, 10, 11-й класи, вони йдуть в Корост. Ця дорога фактично була зруйнована, проїхати легковим транспортом було неможливо». 

Як було і що стало на собі та своєму автомобілі майже щодня відчуває місцевий житель Юрій Орешко.

Юрій Орешко, житель с. Одринки, Сарненський р-н: «Зараз з вітерцем, а тоді зовсім не те було: днищем торкали машини, радіатор водою заливався. А зараз гарненько зробили». 

Двокілометрову білощебеневу дорогу від Одринок до Короста зробили за три місяці. Обійшлась вона у 435 тисяч гривень. Таким чином, протягом року в рамках обласної програми «Рік сільських доріг» здано в експлуатацію понад 700 об'єктів. Ще три десятка планують завершити протягом місяця. У наступному році, запевняє голова обласної адміністрації Василь Берташ, ця робота не припиниться.

Василь Берташ, голова облдержадміністрації: «Ми будемо продовжувати цю програму. В цьому році практично в кожній сільраді дорогу зробили, і далі будемо це продовжувати, фінансування буде». 

В Одринках дорозі люди радіють, але бідкаються: доїхати чи до сусіднього села, чи до райцентру вони можуть хіба кіньми чи власними автомобілями, адже багато років ні маршрутка, ні автобус до них не ходять. Районна влада цю проблему обіцяє вирішити. Тим більше, за словами народного депутата Миколи Шершуна, є підстави сподіватися, що у 2012-му відрізок Одринки-Корост стане асфальтованим.

Микола Шершун, народний депутат України:  «На наступний рік дорога Степань, через Кричильськ і вийти на «варшавку». Я більш ніж переконаний, що цей шматочок ми «прихопимо» до цього гарного села. Люди тут гарні, вони заслужили, щоб тут була хороша дорога, заслужили ту ж саму маршрутку, яка, я думаю, вже піде по цій дорозі". 

Що ж до програми «Рік сільських доріг», то загалом цьогоріч в її рамках планують оновити 350 кілометрів дорожнього покриття. 62 мільйони гривень на це передбачено в державному бюджеті і ще 26 в обласному. 

Іван Марчук, Микола Штемпель

Посилання: http://www.rtb.rv.ua/company/tele/video/2132/

Переглядів: 759 | Додав: Klymets | Теги: Іван Марчук, жителі села Одринки, одринки, відео, відкриття дороги, корост, дорога, Олександр Климець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
0
1 123   (09.01.2012 21:15) [Материал]
а з якого часу 9,10, 11 класси ходять до коросту . чи це просто Олександр запутався?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Середа, 24.04.2024, 16:06
Вітаю Вас Гость